Penjelasan Tentang Yuran Kejohanan Catur Tahun Baru 2023

PCNK membuat kelainan bermula tahun ini dengan mengadakan satu kejohanan pada awal tahun dan memberikan 4 pilihan pembayaran yuran. 

RM40 

.. sepatutnya dipilih jika anda berusia 18 tahun dan ke atas, dan memilih untuk menjadi ahli aktif PCNK untuk tahun 2023. Yuran tahunan PCNK adalah RM30 untuk dewasa, dan RM10 adalah yuran kejohanan yang telah diskaun. Jika anda telah pun membuat pembayaran asing untuk keahlian kerana telah mengisi borang keahlian terlebih dahulu, anda hanya perlu membayar yuran kejohanan sahaja, iaitu RM10 dan memberitahu pihak kami (presiden, setiausaha atau bendahari). Peserta yang membayar yuran RM40 ini boleh teruskan dengan mengisi BORANG KEJOHANAN dan BORANG KEAHLIAN menggunakan resit pembayaran yang sama. 

RM30 

.. sepatutnya dipilih jika anda berusia 18 tahun dan ke atas, dan memilih untuk tidak menjadi ahli aktif PCNK. Peserta yang membayar yuran RM30 ini boleh teruskan dengan mengisi BORANG KEJOHANAN menggunakan resit pembayaran tersebut. 

RM25

.. sepatutnya dipilih jika anda berusia 17 tahun dan ke bawah, dan memilih untuk menjadi ahli aktif PCNK untuk tahun 2023. Yuran tahunan PCNK adalah RM15 untuk bawah 18 tahun, dan RM10 adalah yuran kejohanan yang telah diskaun. Jika anda telah pun membuat pembayaran asing untuk keahlian kerana telah mengisi borang keahlian terlebih dahulu, anda hanya perlu membayar yuran kejohanan sahaja, iaitu RM10 dan memberitahu pihak kami (presiden, setiausaha atau bendahari). Peserta yang membayar yuran RM25 ini boleh teruskan dengan mengisi BORANG KEJOHANAN dan BORANG KEAHLIAN menggunakan resit pembayaran yang sama.

RM20 

.. sepatutnya dipilih jika anda berusia 17 tahun dan ke bawah, dan memilih untuk tidak menjadi ahli aktif PCNK. Peserta yang membayar yuran RM20 ini boleh teruskan dengan mengisi BORANG KEJOHANAN menggunakan resit pembayaran tersebut.

 

 

Untuk menyemak senarai ahli aktif 2023, sila tekan butang di bawah:

Senarai ahli aktif 2023

 

Untuk mendaftar sebagai ahli aktif 2023, anda boleh mengisi borang secara online dengan menekan butang di bawah:

Borang Keahlian 2023

 

Untuk mendaftar Kejohanan Catur Tahun Baru Cina, anda boleh mengisi borang pendaftaran dengan menekan butang di bawah:

Borang Pendaftaran Kejohanan Tahun Baru Cina

 

One Response to Penjelasan Tentang Yuran Kejohanan Catur Tahun Baru 2023

  1. iiumchessmaster iiumchessmaster says:

    Kepada yang merasa beliau terlebih bayar disebabkan kekeliruan, boleh tulis di ruangan komen di bawah ini. Kami akan cuba memberi refund selepas tamat kejohanan nanti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *